LIVE PERFORMANCE TROMPENBURG

Trompenburg Tuinen & Arboretum
12 november 2021 17-21 uur
Openluchttheater tuin Perenhof

‘Het verborgen nachtleven van bloemen en planten’Als de schemer invalt, de temperatuur daalt en de geuren intenser worden, maken de nocturne bloemen zich op voor een nieuwe nacht vol verleiding. Parfums verspreiden zich over de tuin, prachtige outfits worden getoond en nachtelijk bestuivers worden aangetrokken in een speels spel van verleiding.

Nocturnal Garden is een audiovisuele live ‘Botanische VJ performance’ die Elsbeth van Noppen ontwikkeld heeft als Artist in Residence bij Trompenburg in 2019. In dit werk heeft Elsbeth de flora in de nacht gefilmd en creëert zij een werk waarin nachtbloeiers, nachtgeurende bloemen en de verleiding van hun bestuivers tot leven komen. In een live performance tijdens de Lichtjesavond 12 november zal dit werk voor het eerst te zien zijn in het openluchttheater in Trompenburg met de nachttuin als decor. Nocturnal Garden is financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam en Stichting Volkskracht.

Met deze ‘Botanische VJ performance’ wordt de intieme relatie tussen de nacht, de mens en de natuur verkent. Geïnspireerd door prikkelende botanische teksten van Erasmus Darwin uit The Loves of the Plants (1791), de taxonomie van Linnaeus en de fantastische literatuur van Ronald Fraser uit 1926 is een spannend visueel werk met een geheel eigen beeldtaal ontstaan. Met dit project heeft Elsbeth haar liefde voor de nacht, film, VJ-en en flora kunnen samenvoegen in één project.

Scroll Up